Vad man kan göra med flyttlådor efter flytten

Flyttlådor

Många tänker att flyttlådor endast är användbara under själva flytten. Att de helt enkelt inte har några andra syften att fylla efter att flytten är över. Trots att flyttlådor vanligtvis är tillverkade av nedbrytbara material som passar utmärkt till återvinning så kan du dock använda gamla flyttlådor till en hel del olika saker efter flytten.

Förvaring

Detta är den mest självklara användningen då de helt enkelt fortsätter att användas som flyttlådor som helt enkelt inte flyttas. Man behöver dock inte använda sig av dyr förvaring när det gäller platser som källaren eller vinden, då passar nämligen gamla flyttlådor utmärkt som förvaringsalternativ.

Om du har många lådor så kan du på så vis få en välorganiserad förvaringslösning om du tar dig tiden att sortera dina föremål noga och sedan märka lådorna väl antingen med etiketter eller genom att skriva på sidan av lådorna. Om du gör detta så går det garanterat fortare att hitta saker som du är ute efter om du sorterar elektronik i en låda, prydnadssaker i en annan och så vidare.

Byggmaterial

Eftersom att de allra flesta flyttlådor är av kartong så passar de utmärkt att använda för att bygga diverse saker. Det är inte direkt den bästa lösningen till att bygga en tvåvåningsvilla men det passar utmärkt för att bygga ett fort åt din katt eller en lekborg åt dina barn om du har några. Det enda som egentligen begränsar dig är din egen fantasi.

Allt som du egentligen behöver för att lyckas är en sax, häftapparat och pennor för att lägga till extra detaljer. Du kan hämta inspiration här för att se vad som är möjligt att göra. Självklart finns även gott om saker att hämta på sidor som pinterest och liknande.

Spara dem

Det är även fullt möjligt att spara flyttlådor till nästa flytt eller ifall att någon man känner ska flytta. Detta är dock endast en bra idé om man har en hel del plats över då flyttlådor tar upp en hel del plats även efter att du har vikt dem. De tar inte upp så mycket plats i små antal men vanligtvis så används en hel del flyttlådor vid flytt så om du har cirka femton flyttlådor så tar de upp en hel del plats även efter vikning.

Självklart är dessa inte de enda saker som du kan använda gamla flyttlådor till. Det är egentligen endast fantasin som sätter gränser för vad som är möjligt. Om du inte hittar någon användning för dina gamla flyttlådor så är det dock viktigt att du återvinner dem på korrekt sätt. Många flyttlådor är tillverkade av material som är enkla att bryta ned och återanvända som kartong och liknande papperstyper. Genom att göra dig av med dem på rätt sätt så minskar du din påverkan på naturen vilket är viktigt.