Anledningen till att flyttlådor vanligtvis består av kartong

Flyttlådor

 

Det finns ett par olika anledningar till att flyttlådor oftast består av kartong eller papp. Till att börja med så är det nämligen ett material som passar sig väl till detta då det kan vikas ihop för att ta upp mindre plats samtidigt som det har en rejäl hållbarhet när det gäller.

Återvinning

En annan anledning till att flyttlådor vanligtvis består av kartong är att det är ett material som är enkelt att återvinna. Papper är nämligen ett av de enklaste materialen att återvinna och skapa nya produkter av. Du kan läsa mer om återvinning av kartong här. Detta gör att kartonger och papplådor enkelt kan användas för att skapa nya lådor.

Allt man egentligen behöver göra är att bryta ned dem till pappersmassa, ta bort eventuella häftstift med magneter och därefter så kan man enkelt använda det som blir över till att skapa nya pappersprodukter med.

Lätt och uthålligt

Den främsta anledningen till att de allra flesta flyttlådor består av papp eller kartong är just på grund av att de är så pass lätta. En tom låda väger i stort sett ingenting, trots detta så kan du dock placera en hel del saker i dem och bära runt på dem utan att lådan går sönder. Det är just detta som gör att de är det främsta alternativet när det gäller att välja en flyttlåda.

En låda av exempelvis trä kan visserligen vara mer hållbar men trä väger även en hel del mer än papper så om du skulle flytta med hjälp av trälådor så skulle du förmodligen inte vara allt för populär bland de som hjälper dig att bära då en full trälåda skulle väga dubbelt så mycket som en full flyttlåda av kartong eller papp.