Planera din flytt

Flyttlådor

Att flytta innebär mycket arbete och planering. Det finns dock en del tips och råd som kommer att göra flytten enklare och i många fall mycket billigare. De allra flesta samlar på sig massor av prylar och saker. När du flyttar är det ett perfekt tillfälle att rensa dina tillhörigheter genom att sälja och skänka bort det du inte längre behöver.

Rensa dina saker

För att göra din flytt enklare är det rekommenderat att börja rensa dina saker i god tid innan du flyttar. Ju mer prylar du har desto tidigare behöver du börja med en genomgång. Gå igenom dina tillhörigheter och sortera i fyra högar, det som ska slängas, det som kan säljas, det som du vill skänka bort och det som du definitivt kommer att ha kvar. Placera det som ska slängas i sopsäckar och sortera samt packa resten i flyttkartonger. Märk kartongerna med det som ska skänkas till välgörenhet och det som ska flyttas med till nya bostaden. Flyttkartonger kan köpas begagnat från flyttfirmor vilket kommer att sänka kostnaden och ge dig den tid du behöver för att organisera dina saker i lugn och ro. Packa de saker du vill skänka bort till exempelvis Stadsmissionen, Erikshjälpen, Myrorna, Röda korset eller Emmaus för upphämtning. Saker som du vill sälja kan annonseras på exempelvis Blocket, Tradera eller Fyndtorget.

Planera och organisera

De saker som du kommer att behålla behöver organiseras och packas ordentligt. När du har en organiserad packning kommer flytten att bli mycket smidigare och uppackningen i din nya bostad betydligt enklare. Var noga med att märka dina flyttlådor ordentligt med exempelvis kläder, kök, böcker, vardagsrum, sovrum, badrum, elektronik och så vidare. Hos Flyttfabriken AB kan du få all den hjälp du behöver med flytten. Flyttfabriken är troligtvis Stockholms mest flexibla flyttfirma och erbjuder sina kunder bland annat företagsflytt, pianoflytt, magasinering, professionell flyttstädning samt flytthjälp i Stockholm till mycket bra pris. Flyttfabriken sätter alltid sina kunder i fokus oavsett om din flytt är liten, stor, komplex eller enkel. Varje kund är unik och Flyttfabriken anpassar sina tjänster för att passa dina behov perfekt.

Förbered och strukturera packningen

För att kunna förbereda packningen behöver du veta hur många flyttlådor du kommer att behöva köpa. Om du börjar sortera dina saker i god tid räcker det med att skaffa runt trettio flyttlådor. Märk lådorna med vad som ska skänkas bort och packa resten av dina tillhörigheter i väl märkta lådor. Börja packa ett rum i taget och ha kontroll på vad som packas i vilken låda. Du kan gärna skriva mer information på lådan så att du vet vad som packats ner. Det kommer att göra det betydligt enklare att hitta det du behöver när du flyttar in i din nya bostad. Märk flera av sidorna på flyttlådorna och inte på ovansidan eftersom lådorna kommer att staplas på varandra. När du planerar din flytt är det viktigt att börja i god tid. Passa på att rensa dina tillhörigheter och gör dig av med saker som du samlat på dig. Det kommer att göra din flytt både lättare och billigare.