Hur många flyttlådor behövs i en flytt?

Flyttlådor

En fråga som det är är naturligt att ställa i samband med att man flyttar är hur många flyttkartonger man kommer att behöva. När man väl vet det är det lättare att beräkna hur stort fordon man behöver för att genomföra flytten. Flyttlådor brukar kosta omkring en tia och det är naturligtvis bra att veta hur många man kommer att behöva när man köper dem. Tyvärr är det väldigt vanligt att ta i i underkant vilket kan leda till att man får packa det sista i papperskassar. Faktum är dock att det är svårt att svara på frågan i rubriken eftersom ganska många olika faktorer är med och avgör. I det här inlägget ska vi försöka bena ut vilka de är och vad man kan göra för att påverka antalet flyttkartonger.

 

Får ditt bohag plats?

Alla hem är olika och hur många flyttkartonger vi behöver är naturligtvis väldigt individuellt. Först och främst beror det på hur stort vi bor. Faktum är dock att det finns en tumregel som bygger på uppgifter från flyttar som människor genomfört tidigare. I genomsnitt behövs det 0.8 flyttkartonger av standardstorlek per kvadratmeter boyta. Är din lägenhet eller ditt hus 100 kvm kommer du således att behöva omkring 80 flyttkartonger för att få plats med alla dina saker. Har du mer böcker eller kläder än normalt eller saker som du behöver packa med väldigt mycket skyddsmaterial kan du behöva justera detta uppåt. Sedan måste du givetvis räkna in även sådant som inte går att packa i en flyttkartong när du bedömer hur stor plats ditt bohag kommer att ta i flyttbilen, magasinet eller var du nu kommer att ställa dina saker och kartonger. Baxnar du inför antalet kartonger? Pröva att göra dig av med gamla saker och köp nytt på till exempel gant home, det kan vara väldigt befriande i samband med en flytt som ju innebär en nystart i livet på flera plan.

Så minskar du antalet kartonger

En vanlig flyttlåda är stabilt konstruerad och kan, i alla fall om det bara gäller en enda flytt, packas så tungt att den blir svår bära. Hur mycket du placeras i varje flyttkartong är av avgörande betydelse för hur många du behöver. Klarar du att själv hantera en flyttkartong till bredden full med inbundna böcker så kan du packa på det viset. Om någon annan kommer att hjälpa dig vid flytten är det dock inte så populärt och det går smidigare att genomföra en flytt med fler, lättare packade, kartonger. Ett annat sätt att minska ner på antalet flyttkartonger är att packa föremål i skåp, byråar och annat som ska med i flytten och som används till förvaring. Något som faktiskt är helt avgörande för hur många kartonger som får plats på en viss yta är att de är lika stora och därmed stapelbara på ett effektivt sätt. Så, även om du kan packa ditt bohag i färre kartonger genom att använda större lådor av olika typer är det sällan en bra idé. saker du vill bli av med behöver inte slängas om du vill minska bohaget. Det finns många som vill ha dina gamla saker.