Arbeta på flyttfirma

Flyttlådor

Det är både varierande och roligt att arbeta på en flyttfirma och eftersom det finns många olika typer av arbeten inom verksamheten finns det många yrkesroller som kanske kan passa en. Man kan exempelvis arbeta som flyttkarl, chaufför, inom administration, som verksamhetsledare eller i kundtjänst. Större flyttfirmor kan även ha ett lager som man kan jobba i. För att få jobb på en flyttfirma kan det krävas utbildning ifall det är en av de mer specialiserade tjänsterna man vill arbeta med. Vill man arbeta med att betala ut löner behöver man till exempel en ekonomiutbildning och ska man jobba som chaufför krävs rätt typ av körkort samt eventuell utbildning. Att få jobb som flyttkarl kan man dock ofta få trots att man kanske inte har någon högre utbildning, men självklart är det meriterande om man har någon slags erfarenhet som liknar de arbetsmoment man kommer utföra i sitt nya yrke.

Fördelar med att vara flyttkarl

Det finns många fördelar med att jobba på en flyttfirma och inte minst med att vara flyttkarl. För det första är det som sagt relativt enkelt att få dessa jobb utan att ha någon utbildning, vilket ger både ungdomar och människor som inte har arbetat så mycket tidigare en chans att komma in i arbetslivet. Att vara flyttkarl är både ett varierande och slitsamt jobb, vilket innebär att det kanske passar allra bäst för dig som har en god fysik och som är okej med att bära tunga föremål. En stor fördel med att arbeta som flyttkarl är att man får riktigt bra fysisk träning under tiden som man arbetar, så gymkortet kan med gott samvete ligga kvar hemma i byrålådan. Det är även ett socialt arbete, eftersom man jobbar tätt ihop med kollegor och träffar många olika människor vars bohag man flyttar. Att vara naturligt organiserad och ha en känsla för logistik kan hjälpa i detta yrke, eftersom det kan bli ganska mycket pusslande med olika flyttlådor och utrymmen.

Jobba på ett litet eller stort företag

Det är vanligt att flyttföretag är små verksamheter med bara några få anställda, men det finns även större organisationer som man kan söka jobb på. Om du till exempel hittar ditt jobb på http://www.netjobs.com/ kan du hamna på både små och stora firmor. Som vanligt är det i storstäderna det finns allra mest jobb att välja mellan, men det går även att hitta flyttfirmor i mindre tätorter. Konkurrensen för att få jobb som flyttkarl brukar vara ganska hög på grund av att det inte krävs någon direkt utbildning för att få jobbet, men med rätt arbetserfarenhet och personlighet kan man ha en god chans på jobbet. Eftersom man jobbar så pass mycket tillsammans med sina kollegor när man är flyttkarl läggs det stor vikt vid att man är lyhörd, pålitlig och har lätt för att arbeta i grupp. Om du även gillar att arbeta fysiskt med ett jobb som också låter dig få se många olika platser i ditt närområde kan detta vara ett utmärkt jobb för dig.