Vad kan packas i flyttkartonger?

Flyttlådor

För den som ska flytta så är flyttkartonger för det mesta ett måste. Man tänker sällan på hur många saker som egentligen finns i ett hem, men när det väl börjar vara tid för att packa ner allt börjar man märka det. Det finns lite tips och trix för den som vill packa smart och se till att alla saker håller ihop. Hur organiserar man egentligen på bästa sätt det kaos som oftast kan uppstå i en flytt? Och vad kan vara bra att tänka på då det gäller val av flyttlådor? Många frågor och väldigt mycket att tänka på, förutom själva flytten som i sig också kan vara stressande. Få råd och guidning och hitta på så sätt rätt utan att behöva göra klassiska misstag som annars är så lätt. Vad kan flyttlådor användas till efter flytten, är det bara att kasta de då eller kan de faktiskt vara till nytta?

Använd flyttkartongerna till något kreativt

Det är många människor idag som förvarar allt möjligt i sina kartonger än att bara kasta bort dem när flytten faktiskt är genomförd. Istället för att du ska köpa nya förvaringslådor till alla dina saker så kan du istället alltså använda dina gamla flyttkartonger som lådor! Du sparar på detta sätt inte bara dina pengar utan även på miljön. Absolut så kan ett par flyttkartonger kanske inte vara det snyggaste att ha stående i sitt hem, men här kan du faktiskt även vara kreativ! Använd din fantasi lite och finns det ingenting som kan stoppa dig. Ett par flyttkartonger kan du enkelt piffa upp genom att slå in dem i paketpapper, måla om dem eller varför inte gå ännu längre och klistra fast tyg på dem? Detta gör således att det inte längre ser ut som flyttkartonger! Skulle du inte behöva några nya förvaringslådor så kan du använda kartongerna till massor av andra roliga och smarta lösningar. Äger du en katt eller har du ett barn? Du kan med ett par flyttkartonger göra en hel borg om du så önskar!

Trasigt fönster? Använd en flyttkartong

Finns det något mer man kan använda flyttkartonger till? Förutom det uppenbara när man ska flytta såklart. Svaret är ja! Skulle ditt fönster av någon anledning gå sönder? Det kan hända om det till exempel är inbrott, om det är storm eller om en gren har tagit sönder det, då är en flyttkartong perfekt att använda sig av så man kan täcka fönstret och på så sätt blåser det inte in och blir kyligt. Visst, en flyttkartong kommer inte hålla kvar värmen inomhus, men det är iallafall en tillfällig lösning tills man har lagat fönstret. Många butiker använder sig av den här lösningen, förmodligen för att butiker har väldigt många kartonger tillhands. Eftersom flyttkartonger är så smarta att man enkelt kan vika ihop dem, så går det givetvis också att bara spara kartongerna tills det är dags för nästa flytt. Det finns även en del personer som säljer flyttkartonger på t.ex Blocket eller Tradera, vilket också kan vara användbart. Hellre återvinna än att kasta bort!