Så återvinner du flyttkartonger

Flyttlådor

De allra flesta är väl medvetna om att återvinning är nödvändigt för att värna om miljön. Glasburkar och flaskor ska sorteras för sig, papper, tidningar och kartonger för sig och naturligtvis ska även plast sorteras och återvinnas på rätt sätt. Redan från en mycket tidig ålder får människan lära sig om vad återvinning har för positiv inverkan på miljön och det sorteras flitigt på både arbeten, förskolor och skolor världen över. Under en flytt är det inte ovanligt att ett flertal kartonger kommer komma till användning. När flytten är klar kan du med fördel sälja eller skänka kartongerna vidare till andra privatpersoner eller företag, men du kan också lämna in dessa till en återvinningscentral, så att de gamla kartongerna kan bli till nya.

Stora förändringar sedan kolerans tid

Om man gör en historisk tillbakablick på hur avfallshanterings såg ut i Sverige tidigare har det skett enorma förändringar. Det fanns inget specifikt sätt att hantera avfall och detta infördes inte för än år 1834, då koleran härjade i landet. Innan denna period var det standard att slänga ut sopor och farligt avfall från fönsterna, rakt ut på gatan, och i vissa fall så grävdes soporna ner i marken. På de 300 år som gått sedan dess har det hunnit hända mycket. Idag finns det återvinningscentraler i många kommuner och källsortering i de allra flesta hem. I Laholms kommun kommer man under 2018 även att införa nya typer av källsortering, som ska hjälpa till att minska miljöpåverkan och öka återvinningen av olika typer av material. För många människor blir detta en stor omställning, men en förändring som i slutändan gynnar alla djur och människor i området.

Ta hjälp av en flyttfirma med godkända kartonger

Att flytta från en bostad till en annan är oftast väldigt roligt och spännande, men en flytt kan även innebära en hel del stress. Vardagen ska hanteras och flyta på som vanligt, samtidigt som år av inköp ska packas ner i lådor. För den som inte har tid eller ork att hantera en flytt, kan man med fördel använda sig av en flyttfirma. Visst kostar det en del att anlita professionell hjälp, men genom att använda sig av rut-avdraget kan fler människor låta andra sköta flytten. Du får hjälp med allt från godkända kartonger som sedan kan återvinnas, hjälp med att packa ner alla föremål på ett säkert sätt och på flyttfirma.nu kan du även räkna ut ditt pris direkt på hemsidan. Naturligtvis sköter flyttfirman även transporten mellan de olika boendena, så att det enda du behöver göra är att befinna dig på plats och öppna upp det nya hemmet.