Papplådans historia, från 1800-tal till nutid

Flyttlådor

 

Det finns delade meningar om exakt när papplådan uppfanns. Oavsett vem man anser det var som faktiskt uppfann dessa lådor så är en sak säker, det skedde under 1800-talet. I början av 1800-talet så började nämligen papplådor att användas som förpackningar både i England och i Tyskland.

1900-talet

Framåt 1900-talet så började trälådor att ersättas av kartong och papplådor likt de som vi idag använder som flyttlådor. Du kan läsa mer om papplådor inklusive dess historia här. Trots att det kan verka som en självklarhet så tog det dock ett bra tag för dessa lådor att utvecklas till de som används idag.

Det var nämligen ingen självklarhet när det gällde att komma fram till hur man på bästa sätt skär och viker en bit kartong för att skapa en låda av den. Det är även nödvändigt att man använder sig av dessa metoder för att de enkelt ska kunna vikas ihop efteråt. Få saker är så jobbiga som en kartonglåda eller en papplåda som inte går att vika ihop, då de tar upp en hel del plats när de har använts klart. Fördelen med dessa lådor är dock att de har en rejäl hållbarhet.