Packa smart vid flytten

Flyttlådor

När det är dags att flytta är det ofta bra att börja packa i riktigt god tid. Ofta är det nämligen så att packningen tar en hel del längre tid än vad man kan tro. Saker som glas och porslin tar ofta lång tid att packa och dessutom måste man se till att det inte går sönder under flytten. Om man känner sig lite osäker på det här med att packa kan det vara en god idé att anlita en flyttfirma som sköter packningen åt en. Då är dessutom alla saker försäkrade om något skulle försvinna eller gå sönder.

Välj bra flyttlådor

När man ska packa är det klokt att välja bra lådor att packa i. Hos butiken Office Depot kan man köpa lådor och emballage i flera olika varianter och kvaliteter. Det gör att man både kan finna små och stora lådor att packa i. Vissa hämtar också bananlådor i affären och de kan vara praktiska för till exempel böcker. När det gäller flyttlådor i övrigt bör man se till att välja stabila varianter som verkligen håller för lite tyngd. Ett bra alternativ är att låna flyttlådor av en flyttfirma. Det kostar ibland inget extra om man trots allt ska anlita flyttfirman senare under flyttens gång.

Packa en låda med bra att ha

Det är alltid bra att ställa fram en låda som man alltid vet var man har. Det kan vara en sådan låda man kör i den egna bilen. I den är det klokt att lägga saker som plånbok, nycklar, laddare till mobiltelefon, laptop, toalettpapper och liknande. I den här lådan är det också bra att ha till exempel sängkläder till den första natten i den nya bostaden. Man bör helt enkelt ha sådant som behövs under de första dagarna, tills dess att man hunnit packa upp lite och få ordning.

Krislåda

Alla bör ha en form av krislåda hemma och det är viktigt att hålla koll på den i flytten. Man tar med fördel med den tillsammans med den låda som innehåller bra att ha saker. I krislådan bör man ha batterier, vevradio, mat som håller länge, en vattenflaska och liknande. Även ficklampor är bra att ha. För en tid sedan gav MSB ut en bra folder med information om vad en krislåda bör innehålla och det kan vara klokt att läsa igenom den.

Hur packar man smart?

Att packa smart är inte alltid så enkelt. Man bör se till att man inte packar för stort. Att packa i påsar eller i väldigt många små lådor bör också undvikas. Saker man är rädd om kan dock läggas i mindre lådor som sedan staplas i en större flyttlåda. Då blir trycket på sakerna inte lika stort.