Flyttlådor av andra material

Flyttlådor

 

På senare tid så har det dykt upp en hel del olika alternativ när det gäller flyttlådor. Trots att majoriteten av flyttlådor består av kartong och liknande pappersmaterial så finns det en hel del olika saker att välja bland.

Plastlådor

Ett alternativ som har blivit väldigt populärt nyligen är flyttlådor av plast som är väldigt lätta när man ser till vikten på dem. De är även väldigt hållbara på grund av att plast har en högre hållbarhet än papper.

En stor fördel med att använda sig av plastlådor vid flytten är att man kan stapla ett flertal lådor ovanpå varandra om så behövs utan att behöva oroa sig över hållbarheten. Detta gäller dock endast flyttlådor som är skapade i en mjukare plast, en stenhård plastlåda kan fortfarande spricka under en hel del vikt.

Trälådor

Trälådor användes innan kartong introducerades och används än idag, om än i en väldigt liten utsträckning. Du kan läsa om så kallade spjällådor här som var populära förr i tiden vid flytt.Trälådor är dock otroligt hållbara och kan även ses som en mer exklusiv transportlösning än vanliga kartonglådor. Flyttlådor av trä väger dock mycket mer än lådor av papper och plast.