Att packa en flyttlåda

Flyttlådor

Har du börjat titta efter lediga lägenheter och känner att det är dags att flytta hemifrån? Eller kanske det är dags att flytta till annan bostad? Oavsett vilket är det alltid smart att förbereda en flytt genom lite enkel planering. En handbok i konsten att flytta hemifrån kanske vore något för dig? Aftonbladet skriver om några ungdomars erfarenheter inom ämnet.

Börja med att rensa ut sådant som du inte ska flytta med dig. Detta kan göras i god tid innan själva flytten. Sen kan du börja med att skaffa hem lite flyttlådor och packa ner sådant du inte kommer att behöva innan du flyttar. Prydnadssaker, porslinsserviser, böcker, handdukar, sänglinne, dukar, gardiner och allehanda småprylar. Ta en funderare på vad du verkligen behöver och vad som kan packas ner i god tid. Lite allmänna tips inför flytten hittar du här.

Rätt typ av låda

När du börjar packa så välj rätt typ av låda till det du ska packa ner. Lådor i samma form och material är lättare att transportera, stapla och förvara än om man har många olika storlekar på allting. Givetvis kan man behöva lådor i flera olika storlekar, men försök då att få till det så att de mellanstora lådorna är av samma mått, de stora lådorna är likadana och att de små lådorna också de har samma form. Håll det enhetligt. Har du tänkt på att banankartonger som många använder vid flytt, inte alltid har samma mått eller stagda?

Mindre lådor använder man till tunga grejer och stora lådor har man till stora lätta grejer som sängkläder, filtar, soff- och prydnadskuddar, gosedjur, kläder och annat som inte är så tungt. När du packar själva lådan så tänk på att alltid ha de tyngsta sakerna i botten så att lådan blir stabil och står stadigt. Överfyll inte dina kartonger, oavsett hur lätta de än är. Lådan ska inte bukta ut på sidorna, men packa heller inte allt för lätt eller i halvtomma kartonger. En halvtom låda kan lätt förskjutas under transport och orsaka stor oreda i ett lastutrymme, och om man ställer en tyngre kartong ovanpå kan den halvtomma gå sönder och tryckas ihop. Behöver man kan man därför använda sig av packchips för att fylla ut kartongen utan att öka på vikten.

Garderobslådor

För att underlätta packning när det gäller kläder kan man använda så kallade garderobslådor. Det är en större och högre flyttlåda, där man kan hänga in kläderna på galgar och flytta dem snabbt och smidigt från klädskåp till kartong, till garderob på det nya stället. Perfekt för klänningar, kostymer och annat man har hängande på galgar. Det funkar även till trädgårdsredskap och garageprylar av olika slag.

Att märka upp lådorna, förse dem med innehållsförteckning av något slag samt märka ut vad som är upp och ner är också väldigt smidigt. Vill man ha ännu mer tips på allt som hör flytten till hittar man det på Boupplysningen. Lycka till!