Flytta med färger

Flyttlådor

Flytt anses vara en av livets viktigaste målstolpar då det innebär både avslutning och förnyelse. Hur jobbigt det än kan upplevas att vara med och packa och kånka lådor, bestämma vad man skall slänga och vad man skall behålla o.s.v. så innebär dock en flytt att man skakar om sin vardag och sitt liv lite grann. Vare sig man skall byta bostad eller om man har ett Egenanställningsföretag som nu skall få nya lokaler, så kan man se flytten som en ny chans till förbättring och nya äventyr. Många psykologer anser att en människa bör flytta ungefär vart tionde år, då det alltid innebär nya synvinklar och utgör ett nyttigt vapen mot den mördande rutinen.

Hur man bäst flyttar

När det är dags att flytta måste man beställa en massa flyttlådor som man skall packa alla sina tillhörigheter i. Skall man

lyssna på experterna så kan man underlätta processen på ett antal vis. Man kan, till exempel, se till att man bokar flyttbil och kartonger minst en månad i förväg, att barn och husdjur är på annan plats när man packar och flyttar och att man har beräknat rätt antal flyttlådor. Över lag brukar man säga att man behöver ungefär en låda per kvadratmeter och det är alltid bättre att ha några för många än inte tillräckligt många.

Själva packningen kan också göras enklare om man inte packar allt för mycket i varje låda och ser till att man packar saker som är relaterade till varandra. Att ha pärmarna med räkningar i samma låda som besticken är mindre praktiskt än att lägga alla kontorsattiraljer i samma kartong. På så sätt måste man inte packa upp allt på en gång och man kan lättare hitta det man letar efter. Andra

bra tips inför flytten är att man skriver listor i förväg så att man har utarbetat en bra strategi som man kan följa, liksom att man anlitar en proffessionell städfirma att göra slutjobbet då man vid det laget ofta är utmattad.

Vikten av färger

Det enda som är tråkigare än att packa är att packa upp. När man så äntligen är på plats, trött och utmattad, så gäller det att få ordning i de nya lokalerna. Det är här man bör använda sig av färger. Röda markeringar kan indikera att lådorna innehåller allt det man behöver omedelbart, som kaffekoppar och arbetskläder, medan ljusblå kan vara mindre angelägna. Man kan också markera varje rum i en viss färg så att man sätter ner korresponderande lådor och därmed inte behöver kånka runt på dem extra.