Att underlätta flytten

Flyttlådor

Att flytta är något de allra flesta får göra någon gång i livet. Ibland är det roligt att flytta. Det kan till exempel vara när man ska flytta hemifrån för första gången, eller när man har köpt sitt alldeles egna hus eller en egen lägenhet som man kan designa precis som man vill. Andra gånger vill man inte alls flytta och då kan allt bli mycket jobbigt. Men hur kan man underlätta flytten?

Var ute i god tid

En av de viktigaste sakerna att tänka på när man ska flytta är att man är ute i god tid. Det spelar ingen roll om man ska flytta allt själv, om man ska hyra släpkärra eller om man ska boka ett flyttföretag. Om man är ute i sista minuten är risken stor att allt trasslar till sig ordentligt. Det kan vara så att man inte får tag i en släpkärra eller så kan inte flyttföretaget hjälpa till när man behöver hjälpen. Att stresspacka är inte heller speciellt bra. Det kan faktiskt vara klokt att börja packa redan så fort man har fått tag i en annan bostad, eller till och med innan om man vet att man vill flytta.

Packa rätt

Vid en flytt är det viktigt att man packar rätt. Det är bra att man inte packar för tungt eller för mycket i varje kartong. Då kan kartongerna gå sönder och dessutom kanske man inte orkar bära dem. Det är också bra att satsa på kartonger som är av bra kvalitet. När det gäller flyttkartonger kan de variera i kvalitet men ofta är det bättre att lägga lite mer pengar på dem, alternativt låna kartonger av en flyttfirma.

Flyttstädning

När man ska flytta finns det en sak som man gärna hoppar över och det är att flyttstäda den gamla bostaden. Att flyttstäda tar tid och det kan också vara riktigt svårt att få allt riktigt rent. Om man anlitar ett företag för flyttstädning i Kristianstad eller där man bor kan man vara säker på att städningen blir riktigt gjord. Om den trots allt inte skulle vara till belåtenhet gör städföretaget om städningen igen. Det är dock klokt att kontakta städföretaget i god tid, samt att se till att en slutbesiktningen av den gamla bostaden görs i god tid innan den ska vara lämnad.

Ha koll på det viktigaste

När man flyttar är det alltid klokt att göra i ordning en eller flera kartonger med sådant som är lite extra viktigt. Det kan vara barnens favoritleksaker, viktiga papper, mobilladdare, surfplattor och kanske en ficklampa. Man bör helt enkelt se till att man kan klara av den eller de första nätterna i den nya bostaden utan att behöva packa upp alla kartonger för att hitta det viktigaste.